Zsinórban harmadszor Szombathelyen

2015 és 2016 után idén is megnyerte a szombathelyi murvás futamot Herczig Norbert és Bacigál Igor. A Skoda Rally Team Hungária párosa szenzációs teljesítményt nyújtott az M6Log Iseum Rallye-n, ezzel megerősítették a vezető helyüket az éves összesítésben. Noribék a harmadik szakasztól kezdve végig az élen álltak, de a szombati nap végén csupán szűk négy másodperc volt az előnyük.

Zsinórban harmadszor Szombathelyen

- Egyszerűen nem lehetett taktikázni, kőkeményen nyomni kellett a gázpedált, mert a többiek is rendkívül gyorsak voltak – értékelt a bajnoki címvédő. – Tudtuk, hogy kiélezett csata vár ránk, és így is történt. Szerencsére ismét ott voltunk az elején, műszaki szempontból újra tökéletes autót kaptunk a csapattól. Éppen ezért igazából csak rajtunk múlt a siker. Rendkívül motiváló számunkra, hogy ennyire szoros az eleje, egy pillanatra sem lehet kiengedni, végig koncentrálni kellett ahhoz, hogy a nap végén elsőként térjünk vissza a szervizparkba.
Herczigék egyáltalán nem taktikáztak, bár többen azt mondták, hogy nem feltétlenül előnyös másnap az 1-es rajtpozícióból indulni. Erre a Skodás páros egyértelműen rácáfolt, hiszen vasárnap mind az öt gyorsaságit megnyerték, végül meggyőző különbséggel végeztek az M6Log Iseum Rallye élén.
- Minden úgy alakult, ahogy elterveztük, sikerült megvalósítani az elképzeléseinket, tökéletes hétvége volt – mondta örömmel a futam céljában Herczig Norbi. – Nagyszerű versenyt vívtunk Szombathely környékén, amit a rendező olyan elemekkel tett érdekessé, amire sokáig emlékezni fogunk. Ezek közül kiemelném a 25 kilométeres Power Stage-et, fantasztikus volt. Ez az, amiért szeretjük ezt a sportot, hatalmas élmény volt, ráadásul a plusz pontok is motiváltak. Szerencsére Miskolchoz hasonlóan most is a maximális pontszámmal zárjuk a futamot, ami rendkívül sokat érhet majd a végelszámoláskor.
Herczigék Szombathelyen zsinórban három futamot nyertek, ebben az esztendőben pedig az egy, kettő, egy sormintát követik. A miskolci szezonnyitót követően Ózdon másodikként zártak, most Szombathelyen viszont visszatértek a csúcsra, ahol a folytatásban is szeretnének fent maradni. 
 
2017. május 25. hírek, interjúk, ORB
vissza

Marco Racing Team Kft 2018 ©

Az oldalon található szöveg, kép és videóanyag szerzői jog védelem alatt áll. Bármilyen felhasználásuk más oldalakon csak az oldal tulajdonosának írásos beleegyezésével lehetséges!