Turán nyerte a kvalifikációt

A kvalifikációs futammal pénteken délután megkezdődött az Iseum Rallye, az idei országos bajnokság harmadik futama. A felvezető eseményen a mezőny első tizenöt párosa csatázott egymással a söptei-úti rallye katlanban, a miniverseny arról döntött, hogy melyik páros választhat magának először rajtpozíciót a szombati napra. A csapadékos időjárás alaposan megváltoztatta a körülményeket, ezzel szintén számolnia kellett az élmezőnynek.

Turán nyerte a kvalifikációt

A kvalifikáción végül a remekül versenyző Turán Frigyes, Bagaméri László kettős volt a leggyorsabb, megelőzve az elmúlt két futamon győztes Hadik András, Bacigál Igor, valamint a harmadikként zárt Balogh János, Szőke Tamás egységet.
A Rallye2, az ORC és az ORB párosait este az Iseum előtti területen láthatják az érdeklődők az ünnepélyes rajtceremónia alkalmával, az éjszakai órákban pedig versenyautó kiállítást tartanak a város főterén. Szombaton viszont már megkezdődik az éles futam, két helyszínen, összesen hat gyorsaságit teljesítenek az egységek. Az érdeklődőknek a Penta Rallye Katlan és a szelestei szakasz felé érdemes venni az irányt, ahol reggel 9 órától délután 4-ig szinte folyamatosan érkeznek majd az autók. Az Iseum Rallye majd vasárnap további négy szakasszal zárul.

Iseum Rallye, kvalifikáció végeredmény: 1. Turán Frigyes, Bagaméri László (Hyundai i20 R5) 3:15,0, 2. Hadik András, Bacigál Igor (Ford Fiesta R5) 3:17,3, 3. Balogh János, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) 3:18,3, 4. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5) 3:19,3, 5. Velenczei Ádám, Szedő Csaba (Hyundai i20 R5) 3:19,7, 6. Kazár Miklós, Tóth Zsolt (Skoda Fabia R5) 3:19,8.
 
2018. május 25. hírek, interjúk, ORB, home
vissza