Szombathelyen majd ünneplünk is

Dudás Gergő és Molnár Zsolt pályafutása legjobb eredményét szerezte meg a Miskolc Rallye-n, ám csak másodkézből juthattak hozzá a srácok a kupákhoz, egy számítási hiba miatt. Gergőék viszont így is boldogok, hiszen egy olyan versenyen szereztek végül két bronzérmet is, ahol az első körben még leginkább azon gondolkodtak, hogy vajon elérnek e egyáltalán a szikszói célba? Dudás Gergővel beszélgettünk.

Szombathelyen majd ünneplünk is


Az Eger Rallye-n nem szuperált jól a kocsitok, ki is kellett állni. Hogyan készültetek Miskolcra?

Igyekeztünk megtalálni és kicserélni minden olyan alkatrészt az autónkban, ami gondot okozott nekünk Egerben. Ezt úgy, ahogy sikerült is megvalósítanunk, de a hernádvécsei rajt után szinte azonnal kiderült, hogy maradt még valami, amire nem jöttünk rá a felkészülés során.

Mi történt veletek a versenyen, és mi vacakolt ezúttal a Citroenetekben?

Igazából hősokkot kapott a motor, villogott a kijelző, bedadogott és lefullasztotta magát az erőforrás, ezt pedig az első és második szakasz közti rövidke etapon nem tudtunk orvosolni. Persze elegendő szerszámunk sem volt a munka elvégzéséhez. De a szervizben megoldotta a problémát a csapatunk, akikre nagyon büszke vagyok, hogy három hónap után, Miskolcon azonnal rájöttek erre a hibára, amit nem volt egyszerű felkutatni. Remélem, hogy innentől egyenletes teljesítményt tudunk nyújtani. Egerben is ugyanezek voltak a tünetek, de ezúttal volt annyi szerencsénk, hogy mindig az utolsó métereken fogyott el az erő, be tudtunk gurulni a célba, ám ezzel szinte biztos, hogy jelentős időveszteséget szenvedtünk el. Számításaink szerint a második és a harmadik szakaszt megnyerhettük volna. Selyeben, első nekifutásra, a falu előtt volt egy elég kemény elállásunk az első lassítónál. Kb. 150 kilométeres tempóval keresztbeállt alattunk az autó, de szerencsére sikerült korrigálni, majd gurultunk másfél kilométert a célig. Ezzel együtt is csak 5 mp-et kaptunk a győztestől. Egyszer a fékpedál alá valahonnan begurult és természetesen be is szorult egy üdítőitalos palack, amit ki kellett piszkálni, lábbal. A második körnek - miután a szervizparkban még nem voltunk biztosak abban, hogy nem fog újra jelentkezni a korábbi műszaki hiba - azzal a tervvel futottunk neki, hogy nem rohanunk Tim Gabiék és Trencsényi Vincéék után, hanem a biztonságos harmadik hely megszerzésére törekszünk. Ezt papíron meg is szereztük. Azért csak papíron, mert egyszer, napközben, egy gyorsaságin történt kényszerű megállás és az azt követő utcai tempós kigurulás után, elszámolták az időnket, csak öt perccel a céldobogó után derült ki, hogy valójában mi lettünk a harmadikak. A dobogón így nem vehettük át a kupákat, kimaradtunk a pezsgőzésből, ami rosszul esett, mert ez volt a pályafutásunk első dobogós helyezése, a Rallye2 Bajnokság abszolút értékelésében. A kupákat végül megkaptuk, a fotók meg majd elkészülnek máskor.

Mondjuk a szombathelyi Iseum Rallye-n?

Akár. Szeretnénk ott lenni Szombathelyen, május végén. A miskolci futam második felében már semmilyen technikai gondunk nem volt, reméljük ez így marad. Terveink vannak az év első murvás versenyére, de azokon még lesz mit alakítani. Valószínűleg ott is Citroennel megyünk majd. Tavaly, az Iseum Rallye-n még a BMW-nkkel mentünk, a veszprémi murván már Citroennel álltunk rajthoz, de sajnos csak néhány kilométert tudtunk autózni, mert kitört az egyik első kerék. Így igazából a szombathelyi lesz az első bevetésünk murván, elől hajtós kocsival. Kíváncsi leszek rá, hogy hogyan viselkedik az autó. Erre megpróbálunk már a rajt előtt legalább részben választ találni, mert tesztelni mindenképpen fogunk. Ha nem is a hivatalos teszten, de egy csapatteszten mindenképpen részt fogunk venni. Egy ilyen jól sikerült Miskolc Rallye után azt hiszem érthető, hogy tűkön ülve várjuk már a következő futam rajtját. :-)
Rallye2.hu – Salánki Gábor

 
2018. május 14. Rallye2
vissza