Jó helyről estek ki

Optimistán, és felkészülten vágott neki az ISEUM Rally első teljes versenynapjának a Turán Motorsport párosa, Turán Frigyes és Farnadi Ági. A pénteki kvalifikációs szakaszon holtversenyben megszerzett győzelemmel a 8. rajtpozíciót választották Friciék. Mégpedig azért, mert abban bíztak, hogy hogy az előttük rajtoló hét páros már kellően letakarítja a murvás utak felületéről a gömbölyűre kopott kavicsokat, amik csapágygolyóként viselkednek a kerekek alatt, lecsökkentve ezzel a tapadást.

Jó helyről estek ki

Az első gyorsasági szakaszon az 5. legjobb időt érték el, a különbség mindössze 1,1 tized másodperc volt az éllovashoz lépest, így a stratégia helyessége beigazolódott. A második szakasz után már holtversenyben az élen álltak Friciék, így a verseny végső győzelme is realitás volt. Ahogy az első, úgy az ugyanazon pályán rendezett harmadik gyorsaságit követően is 1,1 másodperces volt az élen állók mögött a hátrányuk, mivel ugyanazokat a gumikat kellett használják a reggeli indulás óta. A negyedik gyorsaságin elért eredményükkel a második helyen zárták a szombati versenynap 2/3-át, majd a szervizt követően következett újra Acsád-Szeleste.
„A gyorsasági szakasz felénél egy pillanat alatt elment a turbónyomás, és onnantól a motor teljesítményének csak töredéke állt a rendelkezésünkre.” – mondta Frici. A szakasz időeredménye 1 perccel volt rosszabb, mint a realitás.
„A gyorsasági után félreálltam, hogy megnézzem, mi a probléma. Kiderült, hogy eltört a kipufogócsonk, ez okozta a teljesítményvesztést. Mivel nem javíthatatlan hiba történt, ekkor még úgy gondoltam, a Szuper-rally szabály keretében vasárnap folytatjuk, de mivel abszolút pontokat így nem lehet szerezni, ezért inkább már a következő, Fehérvár Rally-ra koncentrálunk. Láttuk, hogy versenyképesek vagyunk, a győzelemért is képesek vagyunk menni, ezért okozott kis csalódást a technikai hiba, ugyanakkor az első négy szakaszon nyújtott teljesítményünk pedig önbizalmat és örömet is ad.
Nincs más dolgunk, mint a következő versenyre készülni, és ott a győzelemért versenyezni ismét.” – zárta gondolatait Turán Frigyes. 
 
2017. május 21. hírek, interjúk, ORB
vissza

Marco Racing Team Kft 2018 ©

Az oldalon található szöveg, kép és videóanyag szerzői jog védelem alatt áll. Bármilyen felhasználásuk más oldalakon csak az oldal tulajdonosának írásos beleegyezésével lehetséges!