Imádjuk a murvát

Hofbauer Tamás és Harmos Gergely már az Eger Rallye-n is felhívta magára a figyelmet a géposztályában szerzett bronzérmével, ami azt is bizonyította, hogy hiába újoncok a srácok, a Rallye2 Bajnokság mezőnyében, mégis oda kell rájuk, és Suzukijukra figyelni, a hagyományosan hondás, 7-es kategóriában. Aki ezt nem hitte el Egerben, Miskolcon végképp megbizonyosodhatott róla, mert Tamásék kategóriagyőztesként gurultak át a céldobogón. Ezzel az eredménnyel szombathelyen is elégedett lenne Hofbauer Tamás.

Imádjuk a murvát


Egerben sikerült eljutottatok a céldobogóig, bronzérmet szereztetek. Mivel telt az időtök a Miskolc Rallye-ig?

Az Eger Rallye számunkra nagyon hirtelen jött, mint lehetőség, csak néhány nappal a rajt előtt tudtuk meg, hogy egyáltalán ott leszünk a futamon, és úgy fogunk versenyezni, hogy Gergő navigál, én pedig a kormány mögött fogok ülni, ebben az autóban. Annak ellenére, hogy korábban navigátorkodtam, elégedettek voltunk a Dobó téri célban. Kupával tértünk haza, és sikerült megismerkednünk az autóval is. Ezen felbátorodva, nagy lendülettel utaztunk el Miskolcra. A felkészülés itt már egy kicsit nehezebb volt, mint Egerben, mert a hevesi pályákat legalább ismertem navigátorként, de a borsodiakat még a jobb1-ből sem. Nehezek voltak, nagyon kellett rájuk összpontosítani, törekedtünk arra, hogy kifogástalan legyen az itinerünk. Egy két apróbb fejlesztés történt a kocsin Eger után, illetve kijavítottuk az ott elszenvedett károkat, de jelentős munka nem előzte meg a miskolci futamot.

Elég eredményes volt a versenyetek. Milyen volt számotokra a Miskolc Rallye?

Nem volt egyszerű a futam. A prológ nagyon tetszett, örültünk a lehetőségnek, hogy a salakon autózhatunk, húzgáltam is a kéziféket annak érdekében, hogy a nézők is örüljenek egy kicsit az elsőkerekes Suzukinknak. A gyorsasági szakaszokat már nem mondanám ennyire fényesnek, mert már az első körben is rengeteg volt már a felhordás a pályákon. Mi ugye elég hátul rajtoltunk a Rallye2-ben. Magunkat is megleptük azzal, hogy rögtön az első, hernádvécsei gyorsasági után az élre tudtunk állni. Bár szerintem ehhez szükség volt Szepesi Marciék műszaki hibájára is, de mégis elsők lettünk, és nem is engedtük ki a vezető helyet a kezünk közül egészen a célig. Ám egyáltalán nem sétakocsikázással sikerült megszereznünk a 7-es géposztály legnagyobb trófeáit. Kaland, kalandot ért. Megforogtunk, megcsúsztunk, gumit vittünk magunkkal, kétkerékre állt az autónk, árkot jártunk, amit csak el lehet képzelni egy rallye-n, azt mi mindent megcsináltuk Miskolcon. De célba értünk, kibírta az autónk ezt a sok megpróbáltatást, mi pedig végtelenül boldogok voltunk, hogy a második Rallye2-es versenyünkről, a kategóriánkban maximális pontszámmal térhettünk haza.

Az Iseum Rallye-ra el tudtok jönni?

Mindenképpen ott leszünk, várjuk a murvás folytatást. Nagyon szeretem a laza talajt, a Mikulás Rallye-n már volt szerencsém kipróbálni évekkel ezelőtt, egy hasonló autóval, akkor nagyon tetszett és megszerettem. Reméljük, hogy a kategóriatársaink is hasonlóan gondolkodnak a murvával kapcsolatban, és ellátogatnak a szombathelyi futamra, mert szeretnénk velük nagyokat csatázni a május végi, Vas megyei versenyen.

Rallye2.hu – Salánki Gábor
 
 
2018. május 16. Rallye2
vissza