Csomós Mixi: Cereden dőlt el a verseny

Csomós Mixi: Cereden dőlt el a verseny

Csomós Mixi és Nagy Attila a Miskolc Rallye rajtja előtt nem reménykedett olyan parádés évkezdésben, mint, amivel Salgótarján után büszkélkedhetnek. Mindkét futamról maximális pontszámmal, valamint a záró szakaszok győzelméért járó további hat bónuszponttal tértek haza, 100%-os teljesítménnyel vezetik a Rallye2 Bajnokság 2017-ik évi ponttáblázatát. Mixi éppen ezért nagyon boldogan beszélt nekünk az április végi versenyükről.
 

A verseny rajtja előtt kiemelted, hogy nem a győzelemért fogtok hajtani, hanem a lehető legtöbb pontért. Hogyan készültetek a salgótarjáni futamra?
Nagyjából úgy, mint, ahogyan máskor is szoktunk. Alaposan felírtuk a pályákat, a Bakó Racing Team minden részletre kiterjedően felkészítette a kocsinkat, úgyhogy nyugodtan várhattuk a rajtot. Kazáron és Cereden mentünk már korábban is, nagyjából tudtuk, hogy mire számítsunk. Sámsonháza nekünk újdonság volt, izgalmas, jó kis pálya volt az is, de egyértelműen Cered volt a kedvencünk.

Azt nem csodálom, hogy azt favorizálod, hiszen ott dőlt el a versenyetek. Mindháromszor megnyertétek, ez döntően befolyásolta a nógrádi futam végeredményét.
Ha lehet azt mondani, akkor valóban ott dőlt el minden, mert Cereden sikerült kiautóznunk csaknem 30 másodpercnyi előnyt a vetélytársakkal szemben. Ám sem Kazáron, sem Sámsonházán nem tudtunk elég gyorsak lenni. Az okokat nagyon hamar elkezdtük keresni, nézem a videókat, de nem panaszkodok, hiszen maximális pontszámmal térhettünk haza, behúztuk a power stage győzelméért járó plusz pontokat is. Az autónk új fékeket kapott a verseny előtt, azzal adódott egy pici gondunk, szerintem nem volt jól összevasalva. Ez okozott is némi riadalmat az első két gyorsasági végén a beíróban, mert úgy értünk oda, hogy majdnem égetek a féktárcsáink és a fékbetétek, de a második körre megoldódott a probléma, innentől minden tökéletes és kalandmentes volt.  Maximális pontszámmal vezetjük a bajnokságot két futam után, ettől jobbat nehezen tudtunk volna elképzelni a Rallye2 Bajnokság rajtja előtt. Köszönet érte a csapatnak és a szponzoroknak!

A bajnokság Szombathelyen folytatódik az Iseum Rallye-val. Ott lesztek? Te még soha nem versenyeztél murván, ha jók az információink.
Így van, ezért a hivatalos teszten túl szeretnénk egy saját kis murvás tesztet is megszervezni, 100%-osan készülünk a futamra. Nem tudom, hogy milyen lesz murván autózni. Vannak elképzeléseim, de jó kérdés. A teszteken megpróbálunk alaposan megismerkedni a laza talajjal, aztán meglátjuk, hogy hová lesz elég az autónk és, hogy mire leszünk mi képesek a komolyabb murvás tapasztalatok nélkül. A másfélszeres szorzó miatt fontos lenne, hogy sok pontot gyűjtsünk, örülnénk, ha sikerülne murván is a dobogó környékén autózni.

Rallye2.hu – Salánki Gábor
 
 
 
2017. május 17. interjúk, Rallye2
vissza

Marco Racing Team Kft 2018 ©

Az oldalon található szöveg, kép és videóanyag szerzői jog védelem alatt áll. Bármilyen felhasználásuk más oldalakon csak az oldal tulajdonosának írásos beleegyezésével lehetséges!