Az endurós múltam segíthet a murván

Várnai Dávid és Szabó Tomi a Miskolc Rallye első kilométerétől az utolsóig, oda-vissza püfölte egymást a Bencs tesókkal a gyorsaságikon, de végül sikerült annyi előnyt kiautózniuk márkatársaikkal szemben, hogy a tavalyi Eger Rallye után újra kategóriagyőzelmet ünnepelhessenek a Rallye2 Bajnokságban. Várnai Dávid osztotta meg velünk a miskolci élményeiket.

Az endurós múltam segíthet a murván

Márciusban, Egerből kereken nulla pontot vittetek haza egy technikai hiba miatt. Hogyan készültetek Miskolcra?

Egy gödör után sajnos letiltott a Hondánk motorja Egerben, ezt a problémát kellett elhárítanunk a két verseny között. A versenyt megelőző időszak elég sűrű volt nekünk, az utolsó pillanatban indultunk el Miskolcra. Pénteken, hajnali négy órakor keltünk föl itthon, Székesfehérváron, hogy odaérjünk az átvételekre. A pályabejárás során számunkra szimpatikusak voltak a gyorsasági szakaszok, ám a minőségükkel kapcsolatban elég hamar megfogalmazódtak bennünk a kifogások. Pályabejáráson még csak-csak elmentek, de miután az ORB mezőnye is átment rajtuk, felhordták a köveket, meg a kavicsokat, nyomot csináltak, elég durva lett mindenütt az aszfalt minősége. A szakaszok bevállalós feelingje amúgy nekünk tetszett.

Hogy alakult a versenyetek?

Hibátlanul, már, ami a technikai részét illeti a miskolci hétvégénknek. Műszaki gondjaink egyáltalán nem voltak. Reméljük, hogy ezt a formát át tudjuk menteni Szombathelyre is. Meg az egész évünkre. :-) A gyorsaságikhoz hasonlóan a prológ is újdonság volt, mert soha nem mentünk még korábban salakpályán. Húztuk a kéziféket, rugdostuk bal lábbal, igyekeztünk kiszolgálni a nézőket, amennyire lehetett a Hondánkkal. Szerintem tetszett nekik. Szombaton egész nap sokat és nagyot csatáztunk a Bencs testvérekkel, folyamatos volt köztünk az adok-kapok. Mi kezdtünk jobban, aztán jöttek ők, izgalmas volt. Ügyes párosnak tartjuk Zoliékat, a pályák mellé ők adták a Miskolc Rallye másik, nagy kihívását. De nem csak ők alakítottak nagyot. Úgy gondoljuk, hogy aki célba ért, az maradéktalanul megérdemli a tapsot és a sikolyt, mert embert és gépet egyaránt maximálisan próbára tettek a körülmények. Le a kalappal mindenki előtt, aki teljesítette a kilenc szakaszt és a 402 kilométeres versenytávot. Természetesen nekünk is akadt kalandunk. Egy jobb 3-at letöveztem 5-ik fokozatban, padlógázon, miközben egy fát vettünk érintőre. A gyökere kintebb lógott, ami úgy eldobott minket, hogy már láttuk az autót az oldalán, a tetején…

A bontóban… :-)

Igen, ott is. :-) De hála a jó égnek, sikeresen összeszedtük valahogy és tudtunk menni tovább. Az utolsó körben minden szakaszon megelőztük Bencs Zoliékat, de nem sokkal, csak 2-3 másodpercekkel. Gagyvendégi kedvünkre való volt, tempós, letövezős, úgyhogy mértékkel, de mégis takarosan végig küldtük rajta a kocsit. Tudtuk, hogy már van egy kis előnyünk az ellenfeleinkkel szemben, azt igyekeztünk jól beosztani, és a javunkra, a biztonság megtartására fordítani. A biztos célba érkezésre és egyértelműen a kategóriagyőzelem megszerzésére törekedtünk ekkor már.

Sikerült, meglett.

Nagyon örültünk neki. Gazdagodtunk egy kupával, vagyis kettővel, mert az összetettben is kaptunk egyet a negyedik helyünkért.

Említetted, hogy szeretnétek részt venni a Szombathely Rallye-n. Milyen a kapcsolatod a murvával?

A murva számunkra nem ismeretlen, csak a minősége lesz újdonság. Eddig kizárólag Veszprém környékén mentünk murván, úgy hallottam, hogy attól az Iseum Rallye pályái jobb minőségűek, másabbak, mint amiket a Veszprém és a Mikulás Rallye-n megismerhettünk. Az enduro motoros múltam miatt nekem nagyon fekszik a murva, jobban is kedvelem, mint az aszfaltot, úgyhogy nagy-nagy izgalommal és reményekkel várjuk a május végi, vasi futamot. Ahogy hallottam elég kemény kihívásokkal fogjuk szembe találni magunkat az Iseum Rallye-n.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

2018. május 23. Rallye2
vissza

Marco Racing Team Kft 2018 ©

Az oldalon található szöveg, kép és videóanyag szerzői jog védelem alatt áll. Bármilyen felhasználásuk más oldalakon csak az oldal tulajdonosának írásos beleegyezésével lehetséges!