A Rallye2 versenyzőit kérdeztük a rajt előtt

A Rallye2 versenyzőit kérdeztük a rajt előtt

Extrákkal tűzdelt, rajtdobogóval és hosszabb versenytávval megspékelt 1,5-szeres szorzóval értékelt verseny vár hétvégén a Rallye2 Bajnokság 29 párosára, az Iseum Rallye-n. Megkérdeztük a Rallye2-es versenyzőket, hogy milyen tervekkel érkeztek a vasi megyeszékhelyre.
 

Csomós Miklós: Eddig még nem autóztam laza talajon, de pozitívnak gondolom az első murvás tapasztalatokat. Sikerült már tesztelni a múlt héten kedden, és a hivatalos teszten is részt vettünk. Szerintem felkészültünk, amennyire tudtunk és lehetett. Másabb a murva, mint az aszfalt, csúszkálósabb, de ha eltalálja az ember, akkor jó tempót lehet rajta menni.
Papp László: Igyekszünk majd minél jobb helyen célba érni, úgy, hogy ne essen szét a kocsi. Mindent megtettünk ezért, meghúzgáltuk rendesen a csavarokat és kicseréltük a Salgótarjánban megsérült féltengelyt is. De nem csak ennyi volt a problémánk, a váltóban is találtunk hibát. Azt is orvosoltuk, így a tesztre már nem tudtunk eljönni.
Vizelli Károly: Természetesen szeretnénk végig menni a versenyen. Baleset és technikai hibák nélkül, eredményesen. Részt vettünk a teszten is, amiről azt gondolom, hogy nagyon sokat jelentett, mert segít belerázódni a murvás versenyzésbe.
Lantos Zsolt: Eddig az ORB mezőnyében autóztunk, az Iseum Rallye-n mutatkozunk be a Rallye2 Bajnokság nem éppen lassú mezőnyében. Erre az évre ezt engedik meg nekünk a lehetőségeink. Kíváncsian várjuk, hogy mire leszünk jók a mezőnyben.
Kiss Zsolt: Egészen jól sikerült rendbe raknunk a kocsinkat, ami Salgótarjánban több problémával is küszködött már a célban. Ezután átesett egy revízión. A BMW-nk felkészült, mi nem készültünk fel, mert autót építettünk. Most viszont nem vagyok annyira álmos, mint Nógrádban, tegnap is tudtunk pihenni és ma is úgy tervezem, hogy jót alszunk. Sokat akarunk majd keresztbe menni, mert az autónk és mi is nagyon szeretjük az ilyesmit.
Kuncz Dezső:
Miért jöttél? :-)
Nem tudom. :-) Ez is jó beszélgetés lesz… :-D
Mint a múltkori… :-)
Szeretnénk jót versenyezni, és szokni az autót. Eddig még nem vezettem murván ezt a Hondát. Tegnap ezért is voltunk ott a teszten, ha minden igaz, sikerült jól beállítanunk a kocsit. Ismerkedünk vele, megyünk és kész. Ennyi a tervünk Bencs Gabival. Ő olvassa ezúttal nekem az itinert. A célba mindenképpen szeretnénk eljutni.
Zsebe Gábor: Szeretnénk végre célba érni. Idén először. A hajtás nagy volt, de elkészült az autónk is, amit Salgótarjánban összetörtünk. Sok embernek tartozunk ezért hálával, de igyekszünk meghálálni a segítségüket. A pályákat bejártuk, van köztük, ami tetszik, van, ami kevésbe szimpatikus, de mindegyiket teljesíteni kell.
Marcsa Niki: Minden rendben van, bejártuk a pályákat és nekünk nagyon tetszettek. Remélem, hogy a versenyünk is annyira jó és gyors lesz, mint amennyire éppen sietek. :-) Mindenkinek sok sikert és eredményes versenyzést kívánunk!
Hibján József: A szlogenünk, hogy szeretnénk jobban menni, mint az eddigi két idei Rallye2-es versenyünkön. Korábban is tetszettek és szerettük a szombathelyi pályákat, a pályabejáráson pedig megismerkedtünk az újdonságokkal is. Magát a várost is szeretjük, biztosak vagyunk benne, hogy jó verseny lesz a mostani Iseum Rallye, a hosszabb és tartalmasabb versenytávval. Várjuk a rajtot.
Trencsényi Vince: Sosem mentünk még murván, de szerencsére ott tudtunk lenni a tegnapi murvás teszten. Barátkoztunk a Peugeot-nkal és a laza talajjal is. De mindezek dacára szeretnénk a mezőny elejébe végezni, ám az elsődleges cél a tapasztalatszerzés és a biztos célba érkezés lesz.
Jánosa Ákos: Először fogunk ezzel az autóval murván menni, nem tudom, hogy mire lesz elég, de megpróbálunk majd nagyon gyorsak lenni. Biztos, hogy menet közben is fogunk állítgatni az autón, amitől azt várjuk, hogy fokozatosan javuljanak a részeredményeink. Ha így lenne, azt már bíztató jelként értékelnénk a Veszprém Rallye előtt.
Gyöngyösi Marcell: Két nulla pontos verseny után a legfőbb vágyunk, hogy célba érjünk. Ezen kívül csak a szokásos dolgok: jó kedv, vidámság. Az autónk rendben van, bár eddig is úgy tűnt, a pályákat elnézve pedig elég nehéz versenyre számítunk. Szombat az picit könnyebbnek ígérkezik, de vasárnap elég trükkös részekre és féktávokra készülünk. Nincs hely javítani, ha hibázunk. Nagyon résen kell majd lenni.
Godó Tamás: Az utolsó két versenyünk tapasztalataiból kiindulva leginkább csak célba szeretnénk érni, technikai hiba nélkül, mert ez az utóbbi két versenyünkön nem igazán jött össze. Tóth Szabi babázik, a távolabbi versenyeken Oláh Szabolcs veszi át a helyét a jobb1-ben.
Madari Imre: Mindenképpen célba szeretnénk érni, jól szeretnénk érezni magunkat, miközben egy jót autózunk. Azt hiszem ez nem nagy kérés. :-) A pályákat megnéztük, tetszenek, az autó fel lett készítve, reméljük, hogy minden úgy alakul, ahogy elterveztük.
Molnár Ferenc: Elég hosszú lesz a verseny, ami ráadásul az első lesz nekünk az idei évben. A 2WD kupában szeretnénk jól szerepelni, a mi autónk csak ott tud érdemben helyt állni. A 6-os kategória R2-es autói már túltesznek rajtunk. Ha célba érünk, és jól érezzük magunkat, akkor mi már boldogok leszünk.
Balics Ákos: Nincs kategóriánk, így az egyetlen tervünk az lehet a sajátunknál magasabb géposztályban, hogy jól érezzük magunkat. Élményautózás lesz a hétvégén. De azért az órára is figyelünk majd, igyekszünk folyamatosan gyorsulni.  
Szabó Attila: Szeretnénk a saját tempónkban autózva célba érni és keresztbe, hosszába menni. Csak élvezni szeretnénk a versenyzést Balázs Kornéllal, aki ezúttal az itinert olvassa majd nekem. A pályák teljesen jók, nincs velük semmi gond. Sok lesz a por. :-)
Balogh Balázs, Csigoly: Leginkább a jó kedvért jöttünk és egy sikeres célba érkezés reményében. Szeretnénk, ha mi is és az autónk is túlélné a szombathelyi szakaszokat. Egyelőre még csak a Rallye katlant néztük meg, de eddig minden évben jók voltak a gyorsaságik és a szervezés is. Ezért jövünk el mindig ide.

Rallye2.hu – Salánki Gábor    
2017. május 19. home, interjúk, Rallye2
vissza

Marco Racing Team Kft 2018 ©

Az oldalon található szöveg, kép és videóanyag szerzői jog védelem alatt áll. Bármilyen felhasználásuk más oldalakon csak az oldal tulajdonosának írásos beleegyezésével lehetséges!